Jonge Duivels mogen naar EK

Michiel Derwael
| 45 reacties

De Belgische nationale ploeg voor spelers onder 19 jaar heeft zijn tweede kwalificatiewedstrijd in Kroatië gewonnen. Onze Jonge Duivels waren met 3-2 te sterk voor het gastland en verzekeren zich zo van een ticket voor de eindronde in Roemenië.

Maxime Lestienne opende in de 23ste minuut de score. Lang konden onze landgenoten niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later hingen de bordjes terug in evenwicht. Ivan Blazevic scoorde voor Kroatië.

In de tweede helft bracht Jelle Ryckx (Genk) met een vrije trap België terug op voorsprong. De wedstrijd viel even stil tot de 88ste minuut.  Marin Mic bracht Kroatië langszij, maar Thorgan Hazard scoorde in dezelfde minuut de 3-2.

Opstelling België: Casteels, Ryckx, Hazard, Lestienne (37' Vetokele), Ngawa, Arslanagic, Pietermaat, Trompet, Mpoku (89' Bertjens), Verstraete en Cuvelier (56' Van der Bruggen).

Op zondag 29 mei spelen de Rode Duivels hun laatste wedstrijd tegen Estland.