Geeraerd: "Op 90 minuten van eerste klasse"

Bart De Wilde
| 11 reacties
Geeraerd: "Op 90 minuten van eerste klasse"
Foto: © SC

Waasland-Beveren en Bergen beslissen zondag onderling wie er volgend seizoen in de Jupiler Pro League speelt. De coach van Waasland-Beveren, Dirk Geeraerd, droomt al van promotie.

"Ik ben tevreden met wat de ploeg vandaag heeft gebracht", zei Dirk Geeraerd na de wedstrijd. "Eupen is nog alitjd een ploeg met veel individueel talent die uit eerste klasse komt. Dus op Eupen spelen, is nooit gemakkelijk."

"We winnen vandaag met het kleinste verschil, maar hebben volwassen gespeeld, "gaat Geeraerd verder. "We creëerden veel kansen, maar konden die tweede goal niet maken. Bij de rust had de wedstrijd eigenlijk al gespeeld moeten zijn. Na de rust hadden we ook nog een aantal kansen en raakten we een paar keer de paal."

"Clepkens verkeert in een bloedvorm"

Op het einde moest Michaël Clepkens de meubelen nog redden voor Waasland-Beveren met twee knappe reddingen. "Clepkens verkeert momenteel in een bloedvorm, gelukkig hebben we de zege niet meer uit handen gegeven en nemen we de drie punten mee naar huis."

Testwedstrijd
Zondag speelt Waasland-Beveren tegen Bergen op het veld van Tubeke. "We gaan met vertrouwen naar Tubeke. We staan nu op 90 minuten van de eerste klasse, dat had niemand verwacht. Misschien hebben we zondag het geluk dat we tegen Eupen niet hadden en scoren we vlotter."

De coach van Waasland-Beveren had ook nog lof voor de supporters die na de wedstrijd zijn naam scandeerden: "De supporters geven de spelers een extra boost en staan van de eerste tot de laatste minuut achter de spelers. Het is ongeloofelijk met hoeveel ze vanavond naar Eupen zijn gekomen. Hopelijk is dat zondag ook het geval. Dat kan misschien wel het verschil maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws