Excelsior ontloopt degradatie

Michiel Derwael

Excelsior Rotterdam mag zich opmaken voor een extra seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen de return tegen Helmond Sport met 4-2. De heenwedstrijd werd ook al gewonnen met 1-5.

Excelsior begon slecht aan de wedstrijd en stond binnen de 25 minuten al op een 0-2 achterstand. Ilja van Leerdam bracht Helmond in de elfde minuut op voorsprong met een afstandsschot. Marc Höcher verdubbelde de score.

Helmond ging op zoek naar een derde treffer, maar kreeg het deksel op de neus. Op slag van rust maakte Daan Bovenberg de aansluitingstreffer. De verdediger tikte een vrije trap van dichtbij tegen de touwen.

Excelsior nam de wedstrijd in de tweede helft in handen en kwam op gelijke hoogte via Guyon Fernandez. In de 60te minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong dankzij Bovenberg. In de slotfase legde Fernandez de 4-2 eindstand vast.