Martens: "Heel het Belgisch voetbal wordt beter van tv-contract"

Martens: "Heel het Belgisch voetbal wordt beter van tv-contract"
Foto: © SC

Steven Martens, secretaris-generaal bij de KBVB, heeft namens de voetbalbond gereageerd op het nieuwe voetbalcontract. De teneur is er één van begrip voor de supporters, maar tegelijkertijd ziet Martens alleen maar voordelen voor de clubs.

"De KBVB heeft begrip voor de onvrede die leeft bij de supporters nadat het nieuwe voetbalcontract onder de twee grote telecomoperatoren is verdeeld en waardoor sommige fans extra investeringen zullen moeten doen om alle wedstrijden van hun club live op tv te kunnen volgen", aldus Martens. "Maar tegelijkertijd wijst de voetbalbond op de vele voordelen die dit contract met zich kan meebrengen."

Secretaris-generaal Steven Martens, die zich tot eind van de zomer een soort ontdekkings-en luisterfase heeft opgelegd, wil bij deze toch een uitzondering maken en de Pro league, in het bijzonder zijn directeur Ludwig Sneyers en voorzitter Ivan De Witte, van harte feliciteren met het nieuwe televisiecontract. "Het is fantastisch dat ze dit voor elkaar gekregen hebben", zegt Steven Martens.  "Heel het Belgisch voetbal wordt hier beter van."

Martens: "Dit contract waarbij de Pro league de volgende drie jaar gemiddeld 55 miljoen euro per jaar incasseert,  opent diverse perspectieven voor een kwaliteitsverbetering  van het Belgisch voetbal. Door deze extra financiële injectie zullen de eersteklasseclubs bijvoorbeeld beter in staat zijn om jonge Belgische talenten langer aan zich te binden en nog meer te investeren in een betere jeugdopleiding. Daarnaast kan dit contract leiden tot tal van andere extra impulsen die het Belgisch voetbal op diverse niveaus nodig heeft. Zo kan onder meer het comfort voor de toeschouwers nog verder geoptimaliseerd worden. Dit nieuwe contract is een zegen voor het Belgisch voetbal in zijn totaliteit; clubs, spelers, sponsors en supporters", zo besluit Steven Martens.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties