Voormalig Gent-coach ontslagen bij Ajax

Jarryd Naegels
| 3 reacties
Voormalig Gent-coach ontslagen bij Ajax
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag werd Jan Olde Riekerink bedankt voor bewezen diensten bij Ajax. De Amsterdammers waren niet tevreden over het werk van het hoofd van de jeugdopleiding. "Ik ben teleurgesteld."

De 63-jarige Riekerink was in het verleden nog aan de slag als trainer bij Gent. Tussen 2002 en 2003 stond de Amsterdammer kortstondig aan het roer bij de Buffalo's. Via enkele omzwervingen belandde hij in 2007 bij Ajax.

In Amsterdam is Riekerink nu niet langer gewenst. Johan Cruijff ziet voor hem immers geen plaats weggelegd in zijn plannen. "Ik ben teleurgesteld", reageerde hij in De Telegraaf. "Ik heb lang hard gewerkt in Amsterdam. Maar door de veranderingen binnen de club is er geen plaats meer voor mij", doelt hij op de aanstelling van Cruijff.

"Cruijff heeft nooit met mij gesproken. Nochtans lagen onze ideeën dicht bij elkaar. Maar het vertrouwen was weg. Dan is het beter om te vertrekken." Mogelijk kan hij bij Twente terecht als hulptrainer van Co Adriaanse, als die wordt aangesteld. In het verleden werkte Riekerink immers al als zijn assistent. "Daar is geen sprake van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties