Marseille pakt Franse Supercup na spektakelmatch

Stefan Claus
| 2 reacties

Marseille heeft zijn eerste prijs van het seizoen beet. De ploeg van Didier Deschamps versloeg Lille in een knotsgekke partij met 5-4.

Kampioen Lille komt al vroeg op een 0-1 voorsprong, nadat een vrije trap van Hazard door Balmont wordt binnengetrapt. Eden Hazard zelf zorgt na rust met een overhoekse schuiver voor de 0-2. Ayew maakt voor Marseille de aansluitingstreffer, maar lang kan l’OM daar niet van genieten. Een minuut later drijft Sow de marge weer op tot 2 doelpunten. De 1-3 score blijft op het bord staan tot in de 85ste minuut.

Vijf minuten voor tijd brengt Morel Marseille weer in de wedstrijd en twee minuten later valt alles te herspelen als Remy voor de 3-3 zorgt. Ayew brengt van op de penaltystip l’OM zelfs op voorsprong.

Nog is het niet gedaan. In de blessuretijd komt Lille opnieuw op gelijke hoogte. Basa kopt een voorzet van Obraniak binnen. Marseille legt de match vervolgens in een definitieve plooi als het in de 93ste minuut nog een penalty krijgt. Andre Ayew zorgt met zijn derde treffer van de partij voor de eerste beker voor Marseille dit seizoen.