Leekens: "Het kan een heel speciale competitie worden"

Maarten Verhoeven
| 20 reacties
Leekens: "Het kan een heel speciale competitie worden"
Foto: © SC

Leekens toonde zich na de loting gematigd tevreden. "We kunnen tegen alle ploegen winnen, maar je kan ook tegen iedereen punten laten liggen."

Bondscoach Georges Leekens reageerde meteen na de loting op de tegenstanders van de Rode Duivels. "Er zit geen zwak broertje bij, maar ook niet een echte topper zoals Spanje of Duitsland. Het is een groep waarin je alles hebt. Met Kroatië, Servië en Macedonië zijn er drie Slavische landen bij, die eerder technisch voetbal brengen, en Wales en Schotland vertegenwoordigen het Britse voetbal. Je kan in deze groep alle matchen winnen, maar ook tegen iedereen punten laten liggen."

Kroatië en Servië lagen België in het verleden niet goed. "Het is tijd om daar dan komaf mee te maken. Als we ons willen kwalificeren, moeten we er punten tegen pakken. We mogen ons nergens achter verschuilen. Kroatië en Servië zijn inderdaad heel moeilijke tegenstanders, Macedonië moet kunnen", aldus de bondscoach.

Aan Wales houdt Leekens nog goede herrinneringen over uit de voorronde van het WK 1998. "Maar dat is verleden tijd. Als de andere landen hier in Brazilië willen geraken, dan zullen zij top moeten zijn", klinkt Leekens strijdvaardig.

"Het kan een heel speciale competitie worden. Het leek een zware groep te worden toen we geloot werden met Wales, Macedonië en Schotland, maar toen volgde nog Servië en Kroatië Ik ben toch gematigd tevreden. In deze evenwichtige groep zit heel wat kwaliteit. In andere groepen ben je vaak op voorhand zeker van een aantal punten, dat is hier niet het geval. We moeten er vol voor gaan. We zijn geen favoriet, maar ook geen underdog. De kans op slagen is fifty-fifty."

"Wat de samenstelling van de kalender betreft is het nog koffiedik kijken tegen wie we zullen beginnen. Er zit geen echte zwakke tegenstander bij. We zullen ook nog bekijken of we vriendschappelijk spelen tegen een Slavische of Britse ploeg, bijvoorbeeld Montenegro en Ierland. Dat gaan we de komende dagen en weken onderzoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties