Amsterdam Arena bestaat 15 jaar

Tomas Taecke
| 7 reacties
Amsterdam Arena bestaat 15 jaar
Foto: © SC

De Amsterdamse voetbaltempel bestaat zondag exact vijftien jaar. De ArenA is niet alleen de thuishaven van kampioen Ajax maar verwelkomde ook talloze internationale topartiesten.

Op zondag veertien augustus viert het Amsterdamse stadion Arena zijn vijftienjarig bestaan. De officiële website van de club weet ook dat Oranje een vaste gast is in Amsterdam. Het Nederlandse elftal en de dertigvoudige landskampioen zijn niet de enige sterren die vaak schitteren in Amsterdam; ook heel wat nationale en internationale topartiesten maakten een tussenstop in de Nederlandse hoofdstad.

Sinds 1996 waren onder meer Tina Turner, The Rolling Stones, Robbie Williams en U2 te gast in de Arena. Ook David Bowie, Madonna en The Police gaven er eerder al het beste van zichzelf.

Naast de legendarische concerten genoten de fans er ook internationale topwedstrijden. In 1998 was de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus een echt hoogtepunt. Ook tijdens EURO 2000 werd de halve finale tussen Nederland en Italië in de ArenA afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties