Interview Lestienne: "Ik moet fysiek en mentaal nog groeien"

Melissa Maes
| 40 reacties
Lestienne: "Ik moet fysiek en mentaal nog groeien"
Foto: © SC

Club Brugge speelde afgelopen zondag 3-3 gelijk tegen Sint-Truiden. Maxime Lestienne was in de eerste helft een van de doelpuntenmakers. Heeft de jongeling zijn basisplaats afgedwongen? “Ik denk het niet, er is veel concurrentie.”

De wedstrijd tegen STVV is doorgespoeld. Voor wie de match gemist heeft: Club Brugge kwam 0-3 voor in de eerste helft, maar gaf die ruime voorsprong nog helemaal weg. Blauw-zwart keerde met één punt terug naar West-Vlaanderen.

“We moeten een overwinning behalen”
Maxime Lestienne laat aan onze redactie weten dat hij niet meer denkt aan die wedstrijd: “Die is gepasseerd, we moeten ons nu proberen focussen op de volgende match. We moeten een overwinning behalen. Ik weet niet of ik opnieuw in de basis zal staan, dat is nog afwachten”.

Dimitri Daeseleire kreeg zondag rood na een serieuze fout op de negentienjarige middenvelder. De STVV-speler is daarvoor drie speeldagen geschorst, één met uitstel. “Dimi is een vriend van me. Maar goed, hij maakte een gevaarlijke beweging. Twee of drie matchen geschorst is een logische straf.”

Er is nog ruimte voor progressie
Lestienne ligt bij Club onder contract tot het einde van het seizoen. De nummer zestien denkt nog niet na over zijn verdere toekomst. “Ik concentreer me nu enkel op Club Brugge.”

“Ik ben nog jong en uiteraard heb ik ambities. Maar er is nu nog ruimte voor progressie. Zowel fysiek als mentaal moet ik nog groeien. Bij Club wil ik nu voornamelijk mijn best doen.”

“Blij dat ik op EK -19 aanwezig was”
Het EK -19 is al even achter de rug, maar Lestienne kijkt met plezier terug naar die periode. “Ik heb door het toernooi de voorbereiding bij Club gemist, maar ik ben toch heel blij dat ik op het EK aanwezig was. Ik wou echt meedoen.”

“Het was heel tof om daar te spelen, alleen jammer dat we niet verder zijn geraakt.” België zat in een groep met Spanje, Servië en Turkije. Het oppermachtig Spanje won uiteindelijk het EK -19. “Dat is een sterke groep, het is logisch dat ze het toernooi wonnen.”

Was er op dat toernooi een voetballer die indruk op Lestienne maakte? "Ja, iemand van Barcelona, Gerard Deulofeu. Hij is echt een groot speler." Deulofeu is een zeventienjarige aanvallende Spanjaard die speelt voor Barcelona B.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties