Melli: "Gent is een leuke stad met een goede club"

Melissa Maes
| 16 reacties
Melli: "Gent is een leuke stad met een goede club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent stelde vrijdagmiddag hun nieuwste aanwinst voor aan de pers: Juan Alberto Andreu Alvarado. Om het allemaal wat eenvoudiger te maken, de voetbalnaam van de Spanjaard is Melli (uitspreken als Me-ji).

Melli tekende een contract voor twee seizoenen en kan bij AA Gent ingezet worden als centrale verdediger of als rechtsback. De 27-jarige Spanjaard komt over van C.D. Tenerife, maar speelde daarvoor jarenlang bij Real Betis Sevilla.

Met de laatstgenoemde veroverde Melli in 2005 de Copa del Rey. Maar dat zijn niet de enige hoogtepunten in zijn carrière. “Ik heb tweemaal met de nationale jeugdselectie het EK gewonnen (-16 en -19). Met de beloften speelden we de finale van het WK, maar die hebben we verloren.”

“In Spanje heb je twee competities”
Waarom kiest Melli voor de Buffalo’s? “De club had me gecontacteerd en dan heb ik me goed laten inlichten. Ik heb ook met César Arzo gesproken en die zei me dat dit een goede club is en dat Gent ook een leuke stad is.”

“Jullie competitie is beter dan iedereen denkt, want er kunnen toch heel wat spelers naar het buitenland trekken. In Spanje heb je twee competities: de eerste gaat tussen Barcelona en Real Madrid, de tweede tussen de andere clubs.”

Melli zal met het nummer zes spelen, het shirtnummer van Stef Wils die donderdag Gent verliet voor Westerlo. De Spanjaard zit meteen in de selectie van zaterdag tegen de Kemphanen. “De laatste twee weken heb ik bijna niet getraind, dus mijn conditie is niet de volle honderd procent. Maar spelen mag zeker geen probleem zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties