De Boeck pakt punt tegen Ajax

Glenn De Boeck heeft met VVV de landskampioen een eerste puntenverlies toegediend. Venlo kwam 2-0 voor maar gaf de zege weg. AZ boekte een ruime zege ten koste van NEC (4-0).

Glenn De Boeck haalde vanmiddag een eerste succes met zijn nieuwe club VVV. Na een kansloze eerste helft zette Musa met twee goals de Koel in vuur en vlam. Venlo leek op een eerste seizoenszege af te stevenen, maar Ajax maakte de achterstand in twee minuten tijd ongedaan.

Net voor de eerste tegengoal liet Musa een unieke kans liggen om de wedstrijd te beslissen met een hattrick. Aan de overzijde vond Theo Janssen wel het net. Bij de daaropvolgende aanval duwde Sigthorsson een scherpe voorzet voorbij doelman Gentenaar en herstelde daarmee het evenwicht.

Ajax, met Vertonghen opnieuw in de basis, ging voor de zege maar kwam niet meer verder dan een schot van Alderweireld dat een goede meter naast zoefde.

AZ - NEC  4-0

Ondertussen won AZ Alkmaar eenvoudig van NEC. De Noord-Hollanders kenden na de kampwissel geen genade met de ploeg uit Nijmegen. Het stond al 1-0 toen Cmovs uitgesloten werd en Elm de penalty benutte. Altidore prikte zijn tweede goal voorbij Cillessen en Moisander plaatste het orgelpunt.

HERACLES - FEYENOORD  1-1

Naast Ajax morste ook Feyenoord voor het eerst met punten. Na een potige eerste helft met vier gele kaarten scoorde Plet de openingstreffer namens Heracles. In de slotfase sleepte Fernandez nog een punt uit de brand voor de Rotterdammers.