PSG pakt eerste zege, Pastore debuteert

Tomas Taecke

De miljoenenploeg van PSG heeft na een magere één op zes een eerste zege geboekt. Recordaankoop Pastore maakte voor het eerst zijn opwachting in het Parc des Princes. Ook Montpellier en Sochaux wonnen hun zondagwedstrijd.

Paris Saint-Germain kwam tegen Valenciennes op voorsprong via een mooie stiftbal van Kevin Gameiro. De Parijse vreugde was van korte duur; net voor de rust maakte Rémi Gomis gelijk voor de bezoekers.

In de tweede helft namen de hoofdstedelingen toch de bovenhand. Aanvaller Nené zag zijn fopduik beloond met een penalty, die hij zelf succesvol omzette. Op het uur kwam Javier Pastore in het veld. De Argentijnse debutant kwam deze zomer over van Palermo voor maar liefst 42 miljoen euro.

Nog in de Ligue 1 won Montpellier overtuigend van Rennes (4-0) en boekte Sochaux een knappe uitoverwinning bij Nancy.