Reactie Peter Maes: "Hand in eigen boezem steken"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Peter Maes: "Hand in eigen boezem steken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren-coach Peter Maes is na de wedstrijd niet zacht voor zijn spelersgroep. Toch hekelt hij ook de scheidsrechterlijke beslissingen in de slotfase van de wedstrijd.

"We moeten eerst en vooral naar onszelf kijken", opent een kritische Maes. "We speelden geen goede wedstrijd. Tegen een ploeg die met vier aanvallend ingestelde spelers aan de aftrap komt, moet je veel creatiever kunnen zijn. Dat is ons op geen enkel moment in de wedstrijd gelukt", betreurt de hoofdtrainer.

"Tegen STVV waren we wel gretig omdat we die wedstrijd moesten winnen", vergelijkt de coach de wedstrijd met die op Sint-Truiden. "Vandaag dachten we dat het ging loslopen, dan ben je niet scherp en aanwezig genoeg. Die doelman van OHL heeft geen bal moeten pakken", zag ook Peter Maes.

Twee dubieuze fases beslechtten uiteindelijk de wedstrijd in het nadeel van Lokeren. "Die rode kaart van Persoons was echt belachelijk", uit Maes zijn onvrede. "Mijn speler tackelt naast de tegenstander, op de bal. Ook de tegengoal werd onterecht goedgekeurd", baalt de Lokeren-coach.

Over het ontbreken van linksachter Tshimanga is de ontgoochelde coach duidelijk: "We moeten beseffen dat dit soort zaken niet langer kunnen", zegt Maes over zijn speler die ziek was ten gevolge van de transfergeruchten rond de verdediger. "Het is abnormaal dat externe mensen zoveel invloed hebben op situaties die tussen de clubs moeten opgelost worden", besluit de opgenaaide Lokeren-trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties