Reactie Leekens uitermate positief na overwinning

Robby Morren
Robby Morren
| 29 reacties
Leekens uitermate positief na overwinning
Foto: © SC

De Rode Duivels wonnen met 1-0 tegen Amerika tot grote tevredenheid van Georges Leekens. De bondscoach had enkel positieve woorden op de persbabbel na de match en haalde enkele keren subtiel uit naar de pers.

Robby Morren vanuit Brussel

"Het was mooi voetbal en een faire wedstrijd zonder blessures", vatte Leekens samen. "De VSA speelde het goed in balbezit gedurende de eerste vijftien minuten, toen hadden wij problemen maar daarna kregen we meer greep op de match. Ik zag dat mijn groep honger had, wij verdienden deze overwinning. Het was een mooie avond ondanks de regen."

Witsel sierlijk
De bondscoach overliep enkele van zijn uitblinkers. "Witsel stak er bovenuit, wat hij deed was rendabel, mooi en sierlijk." Daarna had hij een duidelijke boodschap voor de pers: "Lombaerts heeft bewezen dat hij op die buitenkant ook internationaal niveau aankan. Ciman was degelijk, De Camargo heel gretig en dan waren er natuurlijk de twee flitsers langs de buitenkanten: Hazard en Mertens."

Een pijnpunt bij de Belgen is dat ze meestal een foutje maken dat ook wordt afgestraft. "Deze groep wilde op het einde dat tegendoelpunt niet pakken en dat is ook gelukt."

Band met publiek
"Ik zag dat de honger aanwezig was bij de spelers en ook de band met het publiek was er. Niemand kan tussen mijn jongens en het publiek komen", zo doelde Leekens op de negatieve stemming die overheerste in de media na het gelijkspel tegen Azerbeidzjan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties