Bulykin: "Topfit bij Ajax beginnen"

Bulykin: "Topfit bij Ajax beginnen"
Foto: © SC

Dmitri Bulykin is tevreden met zijn nieuwe werkgever Ajax. De Russische spits wil daarnaast ook opgemerkt worden door Dick Advocaat. “Voor kleine opdrachten ben ik niet gekomen.”

“Het was voor mij heel belangrijk een club te vinden die actief was in de Champions League. Ik ben er klaar voor. Het geluk van mijn lange periode bij Anderlecht is dat ik topfit bij Ajax kan beginnen”, laat Dmitri Bulykin weten aan VI.

“Afgelopen maandag stond ik voor het eerst op het trainingsveld. Nu komen langzaam de eerste grote testen in zicht. Een poule met Real Madrid, Dinamo Zagbreb en Olympique Lyon is zo'n test. Maar bij een grote club horen grote opdrachten. Voor kleine opdrachten ben ik hier niet gekomen.”

“Ik weet dat Kolbeinn Sigthórsson eerste keus zal zijn voor de spitspositie, maar het lijkt me alleen maar goed dat er concurrentie is. Voor mij, maar ook voor Sigthórsson. Ajax speelt dit seizoen een heleboel wedstrijden, mijn momenten komen dus vanzelf wel.”

"Niet zomaar naar Amsterdam gehaald"
“Ik heb vorig seizoen 21 doelpunten voor ADO gemaakt. Ze hebben me echt niet zomaar naar Amsterdam gehaald. Ik ga niet zeggen dat ik weer zoveel goals ga maken, maar ik denk ook niet dat het onmogelijk is.”

Bulykin hoopt ook kansen te krijgen van Dick Advocaat. “Hij gaf de voorkeur aan anderen, maar misschien moeten we volgende maand maar eens verder kijken. Dan heb ik waarschijnlijk mijn eerste minuten voor Ajax gemaakt en ziet de wereld er weer heel anders uit. Misschien ook voor Advocaat. En misschien kan ik volgende zomer dan wel spelen op Euro 2012.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties