Van der Elst: "Geen cadeau om met 1 op 15 te beginnen"

Van der Elst: "Geen cadeau om met 1 op 15 te beginnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franky Van der Elst begint vanavond met STVV aan het avontuur in eerste klasse met een derby tegen Racing Genk. Hij liet Lommel achter zich om weer in eerste klasse aan de slag te gaan. "Er is zo veel minder interesse van de buitenwereld in tweede", laat Van der Elst weten.

Toch was het niet makkelijk om Lommel United te verlaten. "Ik heb twee, drie nachten slecht geslapen", aldus Van der Elst in Het Nieuwsblad. "Met één op vijftien beginnen, is geen cadeau. FC Brussels verkeerde eveneens in een moeilijk parket toen ik het overnam en we redden het niet. Ik heb verscheidene mensen geraadpleegd en iedereen gaf hetzelfde antwoord: je moet die kans grijpen."

Van der Elst volgt Guido Brepoels op, een monument op Stayen. "Iedereen begint daarover, maar ik heb dat geen moment meegenomen in mijn overweging om naar Sint-Truiden te komen. Guido heeft zich razend populair gemaakt door STVV naar eerste te loodsen en in dat eerste seizoen vierde te worden. Vorig seizoen heeft hij na een moeilijke periode het behoud verzekerd. Chapeau, hij verdient het krediet dat hij bij de mensen geniet."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties