Bayern München walst over SC Freiburg

Melissa Maes
| 2 reacties
Bayern München walst over SC Freiburg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Bundesliga werden zaterdagmiddag vijf matchen afgewerkt. Bayern München vond makkelijk de weg naar het doel van SC Freiburg en neemt zo de koppositie over van Bayer Leverkusen.

Bayern München kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij Mario Gomez. In de tweede periode zorgde diezelfde Gomez voor nog drie doelpunten. Franck Ribéry zette de twee andere treffers op zijn naam. In de allerlaatste minuut tikte Nils Petersen de 7-0 binnen.

Zonder Daniel Van Buyten wint de Duitse topclub met alle gemak zijn match van de vijfde speeldag. Werder Bremen kan op gelijke hoogte komen als het later op de dag wint van Hamburger SV. Schalke 04 doet ook nog mee voor de eerste plaats, zondag bezoekt het VfL Wolfsburg.

Duits kampioen Borussia Dortmund leed op eigen veld een verrassende nederlaag tegen promovendus Hertha Berlijn: 1-2. Het was het eerste thuisverlies voor Dortmund in ruim een jaar. Igor De Camargo en Filip Daems wonnen met Mönchengladbach van Kaiserlautern en prijken op een voorlopige tweede plaats.
 

Uitslagen overige matchen:
FSV Mainz 05 – 1899 Hoffenheim 0-3
VfB Stuttgart – Hannover 96 2-0
Borussia Mönchengladbach – FC Kaiserlautern 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties