Analyse La Louvière op kruissnelheid

carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
La Louvière op kruissnelheid

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

La Louvière blijft het goed doen en behoudt het maximum der punten. Eerste achtervolger Coxyde verloor voor de tweede keer. Nieuwkomer Ath blijft het ook uitstekend doen. Onderaan verliest Torhout opnieuw en sprokkelt Brakel een punt. Olympic Charleroi blijft troosteloos laatste.

Coxyde lost de rol

Met 7 gewonnen wedstrijden, het maximum der punten, 16 gemaakte goals en nog steeds geen enkel tegendoelpunt zit URS La Louvière op schema. Momenteel doet geen enkele ploeg in nationale beter dan de nieuwe Wolven. Ook tegen het noodlijdende Olympic Charleroi, deed het wat het moest doen: winnen. Het kan volgend weekend zelfs al de eerste periodetitel binnenrijven als het wint bij Virton en Coxyde niet wint van Bleid. Achtervolger Coxyde kende toch ietwat verrassend een zware nederlaag op het veld van Bertrix en ziet de ploeg uit het Tivolistadion al zes punten uitlopen. Mouscron-Péruwelz moest op het veld van FC Bleid vrede nemen met een doelpuntloos gelijkspel en zit de leiders ook verder uitlopen. Het is samen met La Louvière en Ath de enige ploeg die nog niet verloor. Ath, dat vorig jaar in 4de A de titel pakte op het veld van Moeskroen, doet het ook uitstekend, al werd het op het veld van Deinze wel gediend door het geluk en een op zijn zachtst uitgedrukt “discutabele” leiding van scheidsrechter Robeyn. De thuisploeg kwam nochtans vroeg op voorsprong via een afgeweken vrije trap van Stassin, maar nog voor het halfuur zag het er slecht uit voor de Oost-Vlamingen. Twee rode kaarten en een strafschop, omgezet door Ath, zorgden voor heel wat onvrede bij de thuisploeg. Deinze kreeg kort na de rust opnieuw een mokerslag, toen de doelman een bal loste en de rebound binnen ging. Met een forse numerieke minderheid was het quasi onmogelijk om terug te keren. Op het uur zorgde Aaziz voor het nekschot. 

Oudenaarde blijft vlot scoren 

Dank zij een knappe zege op het veld van Heppignies, spring Oudenaarde nu over Deinze naar de vijfde plaats. De ploeg uit de Vlaamse Ardennen maakte via Jesse Martens een vroege achterstand ongedaan en duwde krachtig door na de rust. Schamp en Raes zorgden voor een comfortabele voorsprong, maar ex KV-Oostende speler bracht in de slotfase de spanning terug. Niet voor lang echter, want met zijn tweede treffer trok Schamp zijn ploeg over de meet. Met 21 gescoorde doelpunten, pronkt Oudenaarde met de beste aanval. Racing Waregem herpakte zich fors na een moeilijke start. Het smeerde Oudenaarde een eerste seizoensnederlaag aan en haalde daarop fors uit op het veld van Torhout. Het zette die lijn door op het veld van Doornik, met een verdienstelijk gelijkspel. De Henegouwers, vorig jaar nog in tweede klasse zoeken nog steeds naar huneerste thuiszege en modderen wat aan in de middenmoot. In een vervroegde degradatietopper op het veld van Verviers, bracht Delie Olsa Brakel al vroeg op voorsprong. Kort na de rust stelde de thuisploeg echter gelijk. Brakel blijft derdelaatste en zoekt nog steeds zijn eerste zege. Ook voor het West- Vlaamse Torhout wordt het reikhalzend uitkijken naar de eerste driepunter van het seizoen. Op Huy speelde het ook al een vervroegde degradatietopper. De thuisploeg kwam via een strafschop op voorsprong, maar halverwege de tweede helft kwam KM gelijk via een doelpunt van Devriendt. De thuisploeg trok in het slotkwartier echter aan het langste eind. Torhout blijft met drie punten voorlaatste, voor Huy was het geleden van op de openingsspeeldag, dat het nog eens kon winnen. Ronse kwam vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Thomas Vivé. Op het halfuur stelde Virton gelijk via Bojovic. Toen iedereen zich al verzoende met een gelijkspel, scoorde Van De Sande… tegen zijn eigen ploeg. Ronse en Virton hangen ergens halverwege het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties