Vanoppen verontschuldigt zich: "Had nooit mogen gebeuren"

Fabian Morren
| 15 reacties
Vanoppen verontschuldigt zich: "Had nooit mogen gebeuren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onder grote mediabelangstelling heeft Patrick Vanoppen, managing director van Beerschot, zijn excuses aangeboden aan Lierse-doelman Eiji Kawashima. De fans van Beerschot hadden tijdens de wedstrijd van 19 augustus Fukushima geroepen naar de Japanner.

"Dit had nooit mogen gebeuren," zei Vanoppen. "We betreuren dit. Net zoals we er ons van in het begin van gedistantieerd hebben, vinden we nu de tijd gekomen om ons te verontschuldigen."

Kawashima liet weten te appreciëren dat Beerschot snel afstand had genomen van de spreekkoren van de eigen fans. "Belangrijk voor mij is dat uw supporters beseffen dat ze te ver zijn gegaan. Ik had zelf niet verwacht dat de impact zo groot zou zijn. Ik heb geen familie in de regio van Fukushima wonen, maar ik ben er wel op bezoek geweest. Het zal veel tijd kosten om alles weer op te bouwen. De mensen ginds lijden nog altijd onder de situatie."

De Japanse doelman wilde liever niet ingaan op de vraag of de boete voor Beerschot rechtvaardig was. Daar ga ik me niet over uitspreken. "Voor mij volstaan deze excuses. Ik vind ook niet dat supporters niets meer mogen roepen. Ze moeten sfeer kunnen maken, maar er zijn grenzen", zegt hij.

Wie een bijdrage wil storten voor Japan kan dat nog altijd op het nummer 000-0000053-53 van het Rode Kruis, met de melding "gift Japan - Beerschot".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties