Daems schiet Mönchengladbach weer aan de leiding

Sam Soetaers
| 11 reacties

Mönchengladbach is voorlopig weer leider in de Bundesliga. Het won van Nürnberg door opnieuw een Belgische doelpunt. Schalke won dan weer ruim van Freiburg.

Mönchengladbach won met het kleinste verschil van Nürnberg. Een kwartier voor tijd schoot Daems zijn ploeg via de stip naar de overwinning. Voorafgaand was er een fout van Pinola op Reus. Bij Mönchengladbach speelde De Camargo de volledige wedstrijd mee en aan de overkant stond Simons de hele tijd op het veld.

Schalke kende geen moeite met Freiburg. Al keek de ploeg uit Gelsenkirchen al na drie minuten spelen tegen een achterstand aan door een goal van Cisse. Die Köningsblauen konden pas een halfuur later op gelijke hoogte komen via Farfan. Na de pauze ging de thuisploeg op het gaspedaal staan. Schalke liep verder uit tot 4-1 na goals van Huntelaar, Holtby en Raul. In de slotfase kon Jendrisek nog de 4-2 scoren.

Mainz ging tegen Dortmund met een voorsprong de rust in door een doelpunt van Muller. In de tweede helft zette de bezoekers de scheve situatie nog recht. Perisic en Piszczek bezorgen hun ploeg de overwinning.