Tözser verrast als verdediger: "Had dit nog nooit gedaan"

Fabian Morren
| 20 reacties
Tözser verrast als verdediger: "Had dit nog nooit gedaan"
Foto: © SC

Omdat Nadson en Hubert geblesseerd waren, moest Mario Been creatief zijn in zijn opstelling tegen Anderlecht. De Nederlander verraste en zette Daniel Tözser in het hart van de verdediging.

Fabian Morren in Genk

Abel Masuero blijkt nog niet honderd procent fit en begon op de bank. Ook Mohamed Sarr werkt nog steeds volop aan zijn terugkeer. Twee transfers die eind augustus gerealiseerd werden, maar waar Genk dus voorlopig de vruchten niet van kan plukken. En net nu heeft de landskampioen heel wat defensieve problemen, met blessures voor Nadson en Joneleit.

Sterkte van Mbokani
De verrassende keuze van Been pakte uiteindelijk wel goed uit. De Hongaar, die normaal steevast op het middenveld speelt bij Genk, hield zich zeer goed staande. Toegegeven, de druk van Anderlecht op de Genkse defensie was niet altijd even groot.  Samen met Simaeys vormde hij toch een stevig  blok.  Bovendien moest Tözser grote afstanden afleggen, want hij nam ook nog vrije trappen en hoekschoppen.

Eén keer ging het achteraan bij Genk goed fout. Mbokani profiteerde en kon de 0-1 tegen de netten koppen. “Of er iemand mee had moeten lopen met hem? Ik weet het niet, maar we wisten uiteraard wel dat het één van zijn kwaliteiten is om zo te scoren”, reageerde Tözser.

Conurrentie voor Juhasz?
De Hongaar deed het dan wel goed, ervaring met die positie had hij hoegenaamd niet. “Ik had nog nooit op die positie gespeeld. Ik denk echter wel dat het goed gegaan is. Het ging tussen Hyland en mij en de trainer koos voor mij.”

Anderlecht-verdediger Roland Juhasz zag aan de overkant hoe hij plots misschien wel concurrentie krijgt in de Hongaarse nationale ploeg. “Ik denk het niet”, glimlacht hij. “Bij deze bondscoach denk ik niet dat Tözser daar kans op maakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties