Interview Verbeeck: "Eerste tik aan Chatelineau uitdelen"

Verbeeck: "Eerste tik aan Chatelineau uitdelen"
Foto: © SC

Zaterdag wordt de Supercup Futsal gespeeld tussen FT Antwerpen en A&M Chatelineau. De bekerwinnaar tegen de landskampioen met andere woorden. Voor Antwerpen-manager Staf Verbeeck een uitgelezen kans om de grootste concurrent onmiddellijk een serieuze tik te geven.

De Supercup is de eerste prijs die er dit seizoen kan verdiend worden. "En dat is heel belangrijk voor ons", vertelt Verbeeck aan onze redactie. "Zeker omdat het in Antwerpen gespeeld wordt en tevens omdat het in de Lotto Arena is voor minstens 3000 toeschouwers. Daarbij kunnen we Chatelineau inderdaad een eerste tik uitdelen. Want het zal dit seizoen waarschijnlijk weer tussen ons beide gaan voor de landstitel."

Drieduizend toeschouwers, men mag dus wel zeggen dat Futsal leeft in Antwerpen. "Minstens 3000, want het zullen er wel meer zijn", lacht Verbeeck. "Bij ons zitten alle betere spelers van allochtone origine. Ze komen uit onze jeugdopleiding of we plukken ze van straat. En dan zie je toch dat er massale belangstelling is voor dit evenement."

Match tegen Brazilianen
Chatelineau is in ieder geval geen makkelijke tegenstander. "Dat is een profclub waar bijna alleen Brazilianen spelen en die twee keer per dag traint", bevestigt Verbeeck. "Wij hebben vorig seizoen de beker gewonnen tegen hen en in de finale van de PO's was het bijzonder nipt dat we de duimen moesten leggen. Ze hebben zich dit seizoen versterkt met nog een aantal extra Brazilianen, maar ook wij hebben enkele jonge gasten kunnen overhevelen vanuit onze jeugdploegen. En die maken het toch waar in de eerste wedstrijden van het seizoen."

De jeugd is het stokpaardje bij uitstek van FT Antwerpen. "We hebben een fantastische jeugdwerking met achttien (!) jeugdploegen. Daar wordt heel wat werk in gestoken, maar het is altijd een voldoening als je één of twee van die jongens ziet doorvloeien naar de eerste ploeg. Het grote voordeel is dan ook dat we geen transfers moeten doen."

Titel of beker
Voor Verbeeck is futsal een hobby, maar wel eentje waar veel tijd inkruipt. "Ik werk nog fulltime als manager bij de Hubo, Futsal is eigenlijk een hobby, maar ik spendeer er bijna al mijn vrije uren aan. Voor mij is het natuurlijk wel altijd een beloning als je een prijs pakt."

En die prijzen worden waarschijnlijk tussen de twee tegenstanders van zaterdag verdeeld. "Ik wil een prijs pakken: beker of titel, het blijft gelijk. Maar we wonnen vorig seizoen al de beker, dus de titel zou wel mooi zijn. Maar dat is natuurlijk altijd moeilijker. We zitten ook wel met play-offs met vier ploegen. Die twee andere mogen we ook niet onderschatten."

Via onze website zijn er vijftig duotickets te winnen voor deze Futsal Supercup. Klik HIER en waag je kans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties