Alliet: "Eerste keer onder lat was een ramp"

Melissa Maes
| 0 reacties
Alliet: "Eerste keer onder lat was een ramp"
Foto: © SC

Iedere woensdag laat onze redactie jeugdspelers aan het woord. Hoe ervaren zij het leven als profvoetballer? Deze week zijn twee youngsters van KV Mechelen aan de beurt.

Clint Alliet is sinds dit seizoen de derde doelman bij Malinwa, maar eigenlijk wilde KV Mechelen hem al veel eerder aantrekken. “Drie jaar geleden was er ook al interesse, maar toen had ik net een contract getekend bij Lokeren.”

“KV Mechelen liet me weten dat de deur bleef openstaan en nu ben ik hier. Hier beleef ik een nieuw avontuur. Het was wel aanpassen, maar uiteindelijk viel dat goed mee. We hebben hier een hechte groep: iedereen werkt voor elkaar. Daarnaast geven de oudere spelers ook tips mee.”

Hoe is de voetbalmicrobe ontstaan bij de achttienjarige goalie? “Langs mijn vader zijn kant is iedereen met voetbal bezig, dus is het logisch dat ik ook met de bal ging spelen. Op mijn vijfde was ik spits, twee jaar later ging ik onder de lat gaan staan.”

“De eerste keer was een ramp. Aan mijn doel lag er modder en ik had schrik om daar in te vallen, dus bleef ik aan mijn paal staan”, lacht Alliet. “Ik kreeg daarna nog een tweede kans en dat ging al veel vlotter.”

“De ene dag ben je een held, de andere dag word je uitgefloten”
“Mijn ambitie is vrij eenvoudig, prof worden. Ik ben op de goede weg, maar ik moet met mijn voeten op de grond blijven. De ene dag ben je een held en de andere dag word je uitgefloten. Ik wil gewoon zo goed mogelijk worden bij KV Mechelen, ik voel me hier heel goed.”

“Dit jaar wil ik mijn diploma behalen. Ik zit in mijn laatste jaar humane wetenschappen. Op school heb ik een goede regeling, maar al dat individueel werk is soms zwaar. Misschien studeer ik volgend jaar verder, dan zou ik voor de richting journalistiek kiezen.”

“Het lijkt me het best om iets achter de hand te hebben. Je weet toch maar nooit, als je met een blessure komt te sukkelen”, besluit Alliet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties