Van Hanegem hekelt spelstijl Van Persie bij Oranje
Jim Bogaert
| 10 reacties
Van Hanegem hekelt spelstijl Van Persie bij Oranje
Foto: © SC

Robin van Persie heeft vrijdag in de match tegen Moldavië schijnbaar geen al te goeie indruk gemaakt op Feyenoord-legende Willem van Hanegem. “Het begint er zielig uit te zien”, schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Hij raakte geïrriteerd en dan heeft die jongen het in zich om zo maar een rode kaart te krijgen zelfs tegen een slechte tegenstander. Dat overkwam hem al eens eerder. Robin is een stilist, dat wil hij waar maken bij Oranje, zeker als Wesley Sneijder er niet bij is. Maar dat begint er zielig uit te zien”, spaart de ex-international Van Persie niet.
 

De korte ruimte vooraan bij Oranje is Van Persie volgens Van Hanegem niet gewend.“Bij Arsenal kan Van Persie profiteren van de ruimte. Daar komen de spelers op de flanken, bij het Nederlands elftal staan ze er al. In Oranje kan hij geen kant op, maar hij wil toch in de spits spelen. Daar loopt hij als het ware tegen de anderen omhoog. Dan gaat hij rare dingen doen, gekke hakjes enzo, verschrikkelijk is dat."

"Anderzijds had Huntelaar ook totaal geen oog voor hem. Maar eerlijk gezegd, heb je op de centrale spitspositie bij Oranje, in de manier zoals wij spelen, meer aan een type als Huntelaar of Van Nistelrooy."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties