Club Brugge pionier in België met gps op training

Jim Bogaert
| 74 reacties
Club Brugge pionier in België met gps op training
Foto: © SC

Club Brugge zal zijn spelers vanaf nu volgen via hun gps. Niet op de baan of in hun uitgaansleven. Wel op het trainingsveld.

Club is zo de eerte Belgische club die elke beweging registreert van zijn spelers via een gps-toestel dat ze dragen op training.
 
Joost Desender geeft in Het Nieuwsblad wat uitleg bij het nieuwe initiatief. "Met die gps kunnen we alles meten. De afstand die de speler per training aflegt, de richting waarin hij loopt, het aantal acties dat hij maakt, enzovoort. Langs de zijlijn kan de coach op de computer onmiddellijk zien hoe intensief zijn jongens trainen en kan hij ze bijsturen. Via de gps kunnen we dus individueler werken. Zo is het logisch dat een flankspeler meer kilometers aflegt dan een centrale verdediger of dat een spits vaker boven de 25 kilometer per uur moet sprinten dan een keeper."

Club Brugge is pionier in België, maar in AZ en Bayern werkte Louis van Gaal ook met dit systeem. Vazquez kent het ook van bij Barcelona. Een gps-systeem kost 3.000 euro per speler.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties