Reactie Odjidja: "Voorsprong door nieuwe manier van spelen"

Nico Wieme
| 89 reacties
Odjidja: "Voorsprong door nieuwe manier van spelen"
Foto: © SC

Na een weergaloze dribbel en dito pass op Thomas Meunier lag Vadis Odjidja aan de oorsprong van de 1-0-voorsprong van Club. "Ik wil belangrijk zijn voor het team."

Nico Wieme vanuit Brugge

Halfweg de eerste helft tussen Club en Gent onderschepte Vadis Odjidja een hoekschop van de Buffalo's. De Clubmiddenvelder stak onmiddellijk het veld over en liet Thomas Meunier de 1-0 aantekenen. "Ik verover de bal in mijn zone, ik kan hem eerst moeilijk controleren, scherm hem dan af, kap mijn tegenstander uit, loop door, kap weer en ten slotte steek ik het leer in de loop van Thomas. Hij kapt zich vrij en scoort." Zo omschreef Odjidja de actie.

De Gentenaar in Brugse loondienst wist dat een doelpunt op die manier moest ontstaan. "Een snelle omschakeling is belangrijk. Dat is de nieuwe manier van voetballen. Voetballend is het tegenwoordig steeds moeilijker om door een verdediging te geraken. De counter is in het moderne voetbal levensbelangrijk."

Belangrijk zijn

Odjidja genoot duidelijk na van zijn alweer sterke match. "De tegenaanval op gang brengen, is een van mijn sterke punten. Die actie was beslissend voor de match. Zoiets geeft mij wel een kick. Ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team. Dit jaar ligt mijn focus volledig op het voetbal. Al de rest telt niet. Dat was vorig jaar anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties