Spelers verlaten het veld na wanbeleid club

Steven Bologne
| 15 reacties
Spelers verlaten het veld na wanbeleid club
Foto: © SC

Een opmerkelijk feit zaterdagavond in de Antwerpse vierde provinciale B. Na goed een kwartier spelen ruilden enkele spelers van Boechoutse VV de groene rechthoek voor een plaatsje op de tribune.

Na een fel begin in de wedstrijd tussen Boechout en Wechelderzande werden de toeschouwers na een kwartier spelen fel opgeschrikt. Zes spelers van thuisclub Boechout gingen vrijwillig van het terrein om plaats te nemen in de kleine zittribune. Zowel de tegenstrever , de toeschouwers  en de scheidsrechters waren met verstomming geslagen.

Na een korte uitleg werd de actie van de spelersgroep op applaus onthaald door de supporters. De scheidsrechter had ondertussen reeds het einde van de partij geblazen, vermits Boechout nog onvoldoende spelers op het terrein had staan.

Het bleek een protestactie te zijn van de Boechoutse spelersgroep die het niet eens is met het beleid van de club. Zo werd speler Glenn Meylemans opzij geschoven en dat konden zijn ploegmakkers niet aanvaarden. Ook de nieuwe sportief verantwoordelijke ligt onder vuur bij de spelersgroep en clubmedewerkers. De verscheidene pogingen van de spelers om gesprekken aan te knopen met het bestuur werden telkens afgeslagen. De spelers gingen dan maar over tot een boycot en verlieten het terrein door in de tribune plaats te nemen om hun steun te betuigen aan hun ploegmaat.

De vrijwillige verlating van het terrein zal de club wellicht een forfaitnederlaag opleveren alsook een fikse geldboete, maar dat deert de spelersgroep niet. Ze zijn alvast bereid  tot verdere acties indien de betrokken bestuursleden niet snel hun conclusies trekken en de betrokken speler opnieuw wordt opgenomen in de A-kern.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4B)

Nieuwste reacties