Interview Vanden Stock: "Wonder dat we deze ploeg konden halen"

Vanden Stock: "Wonder dat we deze ploeg konden halen"
Foto: © SC

Roger Vanden Stock had pretlichtjes in de aanvankelijk toch maar kleine ogen maandag. De voorzitter van Anderlecht amuseerde zich na de 5-0 zege tegen Standard. Toch predikte hij ook voorzichtigheid: "Het gaat misschien te goed."

De paars-witte preses had er een korte nacht opzitten na de feestavond van zondag. Vanden Stock moest echter present tekenen voor de officiële inhuldiging van het opleidingscentrum van Anderlecht in Neerpede. "Het was een grote avond voor Anderlecht", zei hij breed glimlachend. "Alles gaat momenteel goed, heel goed zelfs en misschien te goed. En het is op zulke momenten dat je wantrouwig moet zijn, want het kan alleen maar slechter worden."

De wedstrijd zat vol emotie, ook voor Vanden Stock. "Tijdens de rust liepen wij nog ontevreden rond terwijl het bestuur van Standard vrij gelukkig was. Het had immers 2-0 al moeten staan en dat hadden de bestuurders van de Luikenaars ook gezien. Maar soit, na de rust hebben we het toch maar mooi rechtgezet."

De ploeg draait momenteel al op een hoog niveau en er moet zelfs nog heel wat progressie mogelijk zijn. "Het is eigenlijk een wonder dat we deze ploeg bij elkaar hebben kunnen halen. Het had echter ook allemaal anders kunnen uitdraaien. Stel dat we Jovanovic of Mbokani niet hadden kunnen halen en dat Biglia en Juhasz waren vertrokken. Dan hebben we een heel ander verhaal."

Voor één keer schuwde hij echter de grote uitspraken. Vorig seizoen kondigde Vanden Stock al aan dat Anderlecht de titel zou pakken. Daaruit heeft hij duidelijk lessen getrokken. "Sommige supporters spreken al over de Europa League-finale. Laten we maar met de voeten op de grond blijven. Vorig seizoen begonnen we ook als eerste aan de play-offs. En iedereen weet wat er toen gebeurd is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties