Bergen-fans: "Wat? Is 'schaam' ook fout?"

Melissa Maes
| 296 reacties
Bergen-fans: "Wat? Is 'schaam' ook fout?"
Foto: © SC

Racing Genk wil dat de KBVB optreedt tegen de Bergen-fans die zaterdag het spandoek ‘je bent de schaam van België’ ontrolden. Maar die supporters hebben een uitleg voor het doek. "Geen provocatie."

“Dat was geen provocatie, we wilden op een beschaafde manier laten zien dat we de spreekkoren van de Genkse harde kern zat zijn”, zegt Vincenzo Lomato in HBvL.

“Tijdens Chelsea – Racing Genk hoorde ik weer dat hatelijke liedje “Les Wallons, c’est du caca”. Ik ben toen heel boos geworden.” Intussen vernam Lomato dat hij ‘schande’ had moeten schrijven in plaats van ‘schaam’, of toch niet helemaal?

“Ja, ik heb het achteraf gehoord dat onze zin fout was. Het moet ‘jullie zijn’ zijn in plaats van ‘je bent’. Wat? Is ‘schaam’ ook fout? Ach, de boodschap is aangekomen en daar ging het ons om.”

Bij Racing Genk hoopt het bestuur op een reactie van de voetbalbond. En ook van de politici die na vorige 'caca-gezangen' zeer boos waren. Genk beraadt zich maandag ook op zijn directiecomité over mogelijke stappen tegen de fans van Bergen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties