Interview Uitblinker Van Der Bruggen: "Geen reden om te zweven"

Melissa Maes
| 6 reacties
Uitblinker Van Der Bruggen: "Geen reden om te zweven"
Foto: © SC

Afgelopen zaterdag kreeg Hannes Van Der Bruggen het vertrouwen van Trond Sollied om de geblesseerde Tim Smolders te vervangen. De achttienjarige middenvelder blijft bescheiden na een sterke prestatie. "Geen reden om te zweven."

Hannes Van Der Bruggen maakte vorig seizoen zijn debuut op de laatste speeldag van de play-offs in het Jan Breydelstadion. “Het is fantastisch om nu in eigen huis de derby van Oost-Vlaanderen te spelen en de drie punten te pakken.”

“Maar dat is voor mij geen reden om te beginnen zweven. Ik moet nog heel veel leren en ik besef dat ik nog een lange weg heb af te leggen.” Het typeert Van Der Bruggen dat hij zo bescheiden blijft. In onze rubriek ‘Jong Geweld’ liet hij al eerder weten dat het heel belangrijk is om “rustig te blijven en niet te zweven.”

Gilbert De Groote, scout en opvolging AA Gent, merkte toen ook op dat het een plezier is om met de youngster te werken. “Hannes wil veel bijleren, hij is echt een verstandige jongen. Daarnaast heeft hij ook twee goeie voeten en een sterke passing.”

Dat liet Van Der Bruggen zaterdag tegen Lokeren zien, toch was hij opnieuw kritisch. “Fysiek ben ik normaal heel sterk, maar vandaag kreeg ik naar het einde toe toch wel last van krampen. Toch vind ik dat ik mag terugkijken naar een prima wedstrijd, al besef ik wel dat ik op bepaalde punten nog veel te leren heb.”

De achttienjarige  middenvelder gaf op het veld aanwijzingen aan zijn ploegmaats. “Deed ik dat echt?”, lacht Van Der Bruggen. “Dat is dan toch zeker niet bewust. Ik heb me wel eens kwaad gemaakt tegen de scheidsrechter.”

“Persoonlijk vond ik de elleboogstoot van Hamdi Harbaoui op Melli niet correct. Het was volgens mij de enige fase van de avond dat ik uit mijn rol viel en ook eens kookte van woede”, besluit de toekomstige sterspeler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties