Interview Davy De Fauw: "Heb absoluut niets tegen Georges Leekens"

Jim Bogaert
| 9 reacties
Davy De Fauw: "Heb absoluut niets tegen Georges Leekens"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een goeie maand geleden twitterde Zulte Waregem- aanvoerder Davy De Fauw (30) een voor bondscoach Leekens niet mis te verstane boodschap de wereld in. Een tweet dat snel een nieuwsitem werd. Of de rechtsachter dat nu wou of niet.

'Ik hoop dat de bondscoach ook eens tot in Waregem geraakt, of denkt hij dat ik een Nederlander ben?', wou De Fauw die woensdagavond na training nog even zijn ontgoocheling ventileren. Een reactie op zijn niet-selectie voor de toen levensbelangrijke EK-kwalificatieduels tegen Kazachstan en Duitsland. Ajax-verdediger Alderweireld had daags voordien forfait moeten geven. Een verlies dat Leekens in laatste instantie opving met Dennis Odoi (Anderlecht) en Carl Hoefkens (Club Brugge), beiden rechtsback bij twee Belgische topclubs.

"Ik had nooit gedacht dat mijn tweet dergelijke impact zou hebben. Ik werd die dag constant opgebeld door journalisten, maar heb toen bewust alle interviews geweigerd. Vandaag wil ik voor het eerst reageren", vertelt De Fauw aan onze redactie.

"Het is eigenlijk nooit mijn bedoeling geweest om dergelijke commotie te creëren of aandacht te trekken. Laat het duidelijk zijn dat ik absoluut niets tegen bondscoach Georges Leekens of andere spelers bij de selectie heb", wil Davy De Fauw definitief orde op zaken stellen.

"De Rode Duivels doen het goed. Dat is wat telt. Mijn persoontje stelt in die context eigenlijk niet veel voor. Het kan dat mijn tweet wat arrogant overkwam, maar mensen die me kennen, weten dat arrogantie niet aan mij besteed is", aldus de ex-Roda JC speler.

"Ik zal gewoon mijn best blijven doen bij Zulte Waregem en me in de kijker proberen te spelen. Al besef ik dat dit niet evident is bij een team dat in een moeilijke periode zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties