Kovacs: "Ik heb geen toekomst meer bij Lierse"

Fabian Morren
| 9 reacties
Kovacs: "Ik heb geen toekomst meer bij Lierse"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Kovacs verliet in januari Noorwegen om voor doelpunten te zorgen bij Lierse. Vorig seizoen trof hij nog vier keer raak, maar nu staat de teller slechts op één. Bovendien speelt hij bijna niet meer.

"Ik kom nog elke dag met heel veel plezier naar de training. Ik doe mijn job nog graag. Tijdens het kleine jaar dat ik hier in België verblijf, ben ik ook een andere en betere voetballer geworden. Maar ik speel te weinig hé", reageert Kovacs in GvA.

"De trainer weet wat ik nodig heb om goed te presteren. Ballen van op de flank bijvoorbeeld. Bij mijn vroegere clubs in Noorwegen was ik per seizoen altijd goed voor pakweg vijftien doelpunten. Sinds ik hier ben, loopt het anders."

"Ik pas blijkbaar niet in het systeem dat de trainer wil spelen. Ik wil niet klagen, maar dat ik teleurgesteld ben mag iedereen weten. Al leg ik me niet zomaar bij de situatie neer. Ik vecht elke dag opnieuw voor een plaats in de ploeg."

Terugkeer
Negentien van de dertig contractspelers moeten weg bij Lierse. "Als er negentien moeten vertrekken, dan denk ik dat het goed is dat er eens met die spelers wordt gepraat. De spelers vragen zich af hoe het verder moet. Ze maken zich ongerust over de toekomst van de club. Ik ook. Al maak ik me weinig illusies. Zeg nooit nooit, maar ik denk dat ik geen toekomst meer heb in Lier."

"Ik droom niet meer van Chelsea of Barcelona, hé (lacht). Neen, ernstig, ik denk dat ik straks terug thuis ga voetballen. En thuis, da's niet mijn geboorteland Hongarije maar Noorwegen. Ik heb nog heel veel contacten in Noorwegen. Een terugkeer naar Noorwegen zit soms al in mijn hoofd. Ik heb nog een contract dat tot het einde van het seizoen loopt, maar misschien moet ik in januari al weg. Ik hoop alvast dat ik snel duidelijkheid krijg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties