Toppers en floppers: speeldag 14

Dirk Pieters
| 39 reacties
Toppers en floppers: speeldag 14
Foto: © SC

Op speeldag veertien viel er opnieuw heel wat te beleven. Onze redactie zet opnieuw de toppers en de floppers van afgelopen weekend in de spotlight.

Toppers

AA Gent: Zonder twijfel mag heel het elftal van AA Gent bij de toppers van het weekend staan. Met 0-4 gaan winnen op het veld van KV Kortrijk is een schitterende prestatie. Met 36 doelpunten uit veertien wedstrijd ligt het gemiddelde wel erg hoog. De aanvallende weelde is enorm en het voetbal blijft steeds mooi om te zien. De acties van onder andere Bruls zijn een streling voor het oog.

Meme Tchité en Cyriac:  Bij Standard leek de aanval het grote probleem te worden dit seizoen, maar door de terugkeer van Cyriac kreeg ook Tchité opnieuw vleugels. Beide aanvallers speelden OH Leuven op een hoopje. De Tchité van enkele weken geleden is verdwenen en hij heeft opnieuw zijn beste vorm te pakken. Opnieuw twee treffers in een competitiewedstrijd.

Nabil Dirar: De dribbelvaardige middenvelder heeft elke Club Brugge-supporter van heel wat slapeloze nachten weten te behoeden. Een nieuwe nederlaag tegen Cercle Brugge had een waanzinnige uppercut geweest en ook in de stand had dit een wereld van verschil gemaakt. Door de overwinning In de stand komt blauw-zwart opnieuw tot op één punt van de vereniging.  

Floppers 

De vermoorde onschuld: Vuile tackles, natrappen, opzettelijk handspel maken, … het zijn maar enkele zaken die elke week opnieuw op de Belgische velden te zien zijn. Jammer genoeg beseffen sommige spelers nog steeds niet dat er camera’s langs de lijn staan. Zowel Stef Wils als N’Diaye deden alsof er niets aan de hand was en keken vreemd toen ze plots de rode kaart zagen. Sommige spelers beseffen nog steeds niet dat ze collega’s hun carrière om zeep kunnen helpen met zo’n dwaze fases.

Doelmannen probleem bij Sint Truiden. Zowel Davino Verhulst als Bram Castro konden dit seizoen nog niet echt overtuigen. Afgelopen weekend kreeg Verhulst de kans zich te onderscheiden tegen Anderlecht, maar dat liep helemaal anders af. Zowel bij de eerste treffer als bij de laatste ging de goalie helemaal niet vrijuit.We moeten er wel bij vermelden dat ook de verdediging van STVV er met momenten als kiekens zonder kop bij liepen.

Christof Virant: We proberen meestal de scheidsrechters te beschermen in deze rubriek, maar met Virant kunnen we niet anders dan hem bij de floppers zetten. Het is niet de eerste keer dat deze brave man zwaar in de fout gaat. In het verleden werd hij al eens enige tijd naar de lagere reeksen gestuurd en ook dit weekend nam hij heel wat twijfelachtige beslissingen in het duel tussen KV Mechelen en Zulte Waregem. Een nieuwe degradatie naar de tweede en derde klasse is opnieuw een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties