Interview Been: "Het wordt een zware en natte klus"

Fabian Morren
| 3 reacties
Been: "Het wordt een zware en natte klus"
Foto: © SC

De wedstrijd kan misschien niet doorgaan vanavond en een degelijke training aan de vooravond van de match tegen Valencia lukte ook al niet. Toch leeft Mario Been ontspannen toe naar het Champions League-duel van RC Genk. “Wie me kent, weet dat ik zo ben.”

Fabian Morren in Valencia

We kunnen er niet omheen: het veld ligt er heel slecht bij.
“Zullen af moeten wachten hoe het veld eruit ziet morgen. Daar heb ik totaal geen invloed op. Het weer is slecht in Spanje. Het is hier ook wel eens heel heet, maar nu niet. Hopelijk kunnen we de wedstrijd spelen.”

Wat vrees je het meest bij Valencia?
“Ze hebben een uitstekend elftal. Dat hebben we al kunnen zien in Genk. Ze beschikken over enorm veel technische spelers. Voorin hebben ze met Soldado ook op een dodelijk wapen. In de competitie zijn ze wisselvallig, maar ze staan toch maar mooi in de top 4. Ik heb ook de wedstrijd tegen Real Madrid gezien. We weten dat er ons een zware en natte klus wacht."

Het wordt voor Genk een belangrijke match. Een nederlaag staat gelijk met de uitschakeling. Mogen we een aanvallender Genk verwachten dan in de heenmatch?
“Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Je weet dat als je verliest het avontuur voorbij is. We wisten dat dit een zware poule zou zijn. We moeten nu de omstandigheden van het veld afwachten. Ik hou van aanvallend voetbal. Die intentie had ik bij Chelsea uit ook. Dat kwam er toen ook niet uit door de kracht van de tegenstander. Maar we willen aanvallend spelen.”

Hoe vervelend is het dat je aan de vooravond van de wedstrijd niet kan trainen?
“Heel vervelend. Ik heb het nog niet meegemaakt dat je aan de vooravond van een wedstrijd niet kan trainen. Waarnemers van de UEFA en anderen hebben echter geconstateerd dat trainen niet mogelijk was. We probeerden in het trainingscentrum van Valencia nu een bepaalde training af te werken. Ook dit trainingsveld ligt er echter niet ideaal bij."

Je oogt relax. Heeft het knappe gelijkspel tegen Chelsea toch voor een ander gevoel gezorgd in de CL?
“Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Morgen zijn we de underdog in deze match. Ik wil deze wedstrijd op een bepaalde manier voorbereiden. Voetbal is en blijft onvoorspelbaar. We moeten dus durven voetballen. Dat zeg ik overigens altijd: zowel thuis tegen Westerlo als uit tegen Chesea. Individuele fouten en manier van spelen zullen het resultaat beïnvloeden. Ook het weer is een heel belangrijke factor. Heb je mogelijkheden tot voetballen? Ga je andere spelers opstellen in functie van dit weer? Ik kan hier nu heel gespannen zitten, maar ik denk niet dat jullie daar beter van worden."

Het valt op dat je nog vaak moet corrigeren tijdens de rust. In Londen was het dan al te laat? Misschien is dat woensdag ook het geval?
“Dat weet ik niet. We zijn aan het toewerken naar een vaster team. Zal ook niet al te veel wisselen. Groep deed het vooral in tweede helft toch stuk beter. We liepen tegen Westerlo in de eerste helft veel te veel met een bal. Dat geef ik wel vaker aan. Het houdt mijn vak heel erg leuk. Stel je voor dat ik achterover kan leunen en alles perfect gaat, dat zou ook niet echt leuk zijn. Dan kan iedereen in deze stoel komen zitten, toch?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties