Interview Genk-killer Soldado: "Of ik nu international word? Geen idee"

Fabian Morren
| 7 reacties
Genk-killer Soldado: "Of ik nu international word? Geen idee"
Foto: © SC

Roberto Soldado is dé man in vorm bij Valencia. Tegen Real Madrid scoorde hij al twee keer en tegen Genk deed de spits er nog drie doelpunten bij. Vijf doelpunten in vijf dagen dus.

Manuel Gonzalez in Valencia

“Ik ben zeer blij met deze hattrick”, reageert Soldado. “Ik heb er al meerdere gemaakt, maar deze is de eerste in de Champions League. Dat is toch de hoogste competitie.”

Soldado speelde dit seizoen al in 25 wedstrijden mee en scoorde al 15 keer. Scoren is nu eenmaal de voornaamste kwaliteit van de spits. Scoren doet hij overal. Ook in het verleden bij onder meer Getafe vond hij de weg naar doel erg vlot. Toch maakt hij geen deel uit van het nationale elftal van Spanje. De fans van Valencia riepen daarom tegen Genk “Soldado seleccion” (selectie voor Soldado).

“Ik weet niet of ik nu zal opgeroepen worden voor de nationale ploeg. Het belangrijkste is dat ik de goals maak en Valencia iets bijbreng”, houdt Soldado zich op de vlakte. “Ik ben overigens blij dat ook andere spelers scoren en zo vertrouwen opdoen voor de komende wedstrijden.”

Tegen Genk maakte Soldado duidelijk dat hij misschien wel in de vorm van zijn leven zit. Een staande ovatie van de thuisfans werd zijn beloning. “Tegen Genk was een mooi resultaat voor ons en de fans. Onze supporters hebben genoten vanaf de eerste minuut.”

(foto rechts: Soldado nam de wedstrijdbal na de match mee)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties