Analyse Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (13)

Gentil Dossche
Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (13)

Geen hattricks of dubbele scores in deze 13de speelweek die, met 25 doelpunten, onder het gemiddelde bleef. Aan de top wijzigt dan ook amper iets.

Doelschutters: 15: Asselman (Voorde) 10: Amazou (Zele) 9: Munaron (Opstal) 8: Baert (Melsele) en Melkebeke (Zottegem) 7: De Pauw (Lebbeke), Deblander (Voorde), Joye enVan Peteghem (Merelbeke), Keymolen (Bambrugge), Schiettecatte (Geraardsbergen) en Turk (Zele) 6: Haentjens (Wetteren) 5: Cocquijt (Aalter), De Durpel en Vanderbeck (Geraardsbergen), El Mokhtary en Vertonghen (Kruibeke), Hebberecht (Zelzate), Smet (Melsele) en Vergucht (Wetteren) 4: Charifi (Zele), De Durpel (Bambrugge), Erdogan (Merelbeke), Frechier en Van de Sompel (Kemzeke), Mertens (Zottegem), Meuleman en Sonck (Appelterre), Nechelput (Ninove), Paerewyck (Zelzate), Pieters (Kruibeke) en Putteman (Lebbeke) 3: Decraene (Merelbeke), El Mousati, Fierens en Michels (Zele), Guillemaere (Voorde), Jacobs (Zelzate), Janssens (Wetteren), Kulkens (Appelterre), Meert (Opstal), Trienpont (Kemzeke), Van de Manacker (Kruibeke) en Van Den Branden (Ninove)

2:33 spelers 1: 48 spelers

Wedstrijden: Appelterre ging vrank en vrij zijn kans tegen Zele maar opnieuw bleek scoren te moeilijk. Met nog een kwartier op de klok lukten de leiders 2 doelpunten in 5 minuten en de 37 op 39 was een feit. De Caigny 0-1; Charifi 0-2

Toen Zottegem kort voor de rust tot 9 was herleid brak de veer en Voorde maakte na het uur de klus af. Deblander 0-1; Guillemaere 0-2

In een niet denderende derby was RC Wetteren gastheer voor het steeds verder wegzakkend Merelbeke. Aan de rust had de thuisploeg een dubbele voorsprong en die bleek voldoende. Janssens 1-0; Verhoeven 2-0; Decraene 2-1; Hoorens 3-1

Met in elke helft een snel doelpunt kreeg Geraardsbergen meer dan het verdiende. Kemzeke kon maar één keer op gelijke hoogte komen en liet een paar open kansen liggen. De Couvreur 0-1; Frechier 1-1; De Durpel 1-2

Met 1 op 18 is Rapide Lebbeke duidelijk aan bezinning toe. Een collectief sterke Melsele nam verdiend revanche voor de nederlaag in de Beker. Van den Nieuwenbriel 1-0; Baert 2-0, Van den Abbeele 2-1; Kersschot 3-1; De Pauw 3-2; Smet 4-2

Bambruggewon nog nooit bij Ninove en ook nu lukte dat niet. Een vroege voorsprong ging verloren en pas tegen het einde werd toch nog een punt binnengehaald. Keymolen 0-1; Van den Branden 1-1; Van Belle 2-1; Arnolis 2-2

In een matige wedstrijd deelden Kruibeke en Aalter de punten. De thuisploeg kwam op voorsprong maar de bezoekers scoorden van op de stip. El Mokhtary 1-0; De Poorter 1-1

Ook in Opstal bleven de toeschouwers op hun honger zitten. In een kansarme en zoutloze wedstrijd scoorde Zelzate eerst maar de thuisploeg kwam langszij. Cox 0-1; Meert 1-1

Stand: Zele 37pt; Voorde 25pt; RC Wetteren en Geraardsbergen 22pt; Melsele 21pt; Kemzeke en Bambrugge 18pt; Merelbeke en Appelterre 17pt; Kruibeke 16pt; Rapide Lebbeke en Opstal 15pt; Aalter, Zelzate en Ninove 12pt; Zottegem 9pt.

Volgend weekend: zaterdag: Ninove – Geraardsbergen (19u30); Rapide Lebbeke - Appelterre (20u). Zondag (14u30) Bambrugge – Melsele; Merelbeke – Zottegem; Voorde – Opstal; Zele – Kruibeke; Zelzate - Kemzeke en Aalter - RC Wetteren (15u)