Van Buyten aan kop, Daems speelt gelijk

Melissa Maes
| 4 reacties

De topper tussen Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach is geëindigd op een 1-1-gelijkspel. Daardoor zien beide clubs concurrent Bayern München de eerste plaats overnemen in de Bundesliga. Van Buyten en co wonnen met 4-1 van Werder Bremen.

Dortmund nam vanaf de eerste minuut het initiatief en wist enkele kansen te versieren. Vlak voor rust pakte het dan ook de voorsprong. Lewandowski kopte een hoekschop via de vingertoppen van Ter Stegen in doel.

Ook na de koffiepauze was de Duitse landskampioen het meest aan de bal en hing de 2-0 in de lucht. Het was Hanke die de gelijkmaker van twintig meter wist binnen te knallen. In de slotfase hadden beide ploegen nog de kans om het laken naar zicht toe te trekken, maar tevergeefs.

Daems stond in de basis, maar De Camargo ligt opnieuw in de lappenmand, deze keer met een rugblessure. Van Buyten wist wel te winnen met Bayern München en is de nieuwe leider in de Duitse competitie.

Werder Bremen-doelman Mielitz moest zich vier keer draaien om de bal uit zijn doel te halen. Ribéry opende de score na ruim twintig minuten spelen. Na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.

Dat was het signaal voor Bayern om nog een tandje bij te steken. Robben plaatste een strafschop tegen de netten en met nog iets minder dan een kwartier op de klok maakte Ribéry de 3-1. In de slotminuten versierde Bayern nog een penalty die Robben opnieuw omzette.