Vertonghen: "Ik zou eens graag drie keer scoren"

Fabian Morren
| 1 reacties
Vertonghen: "Ik zou eens graag drie keer scoren"
Foto: © SC

Ajax won het afgelopen weekend makkelijk van Excelsior (4-1). Jan Vertonghen scoorde twee keer. "Soms moet je het heft in eigen handen nemen."

"Het is niet de bedoeling dat ik de goals altijd voor mijn rekening moet nemen, maar het is leuk als ik de ban kan breken", zegt Vertonghen in Het Nieuwsblad. "Het is een soort verrassingseffect wanneer een verdediger naar voren komt. Je zag de verwarring bij Excelsior. Wie moesten ze dekken?"

"We wisten dat we mede door blessures wat aan slagkracht misten voorin. Dan moet je soms het heft in eigen handen nemen. Ik zou het wel eens leuk vinden om ook die derde goal te maken."

De zege tegen Excelsior kwam heel makkelijk tot stand. "Het is lastig voetballen tegen een team dat zo inzakt, dan kan je niet altijd profiteren van de manmeersituatie (Excelsior speelde met tien, red.). Eigenlijk mag het niet, maar onbewust dachten we ook al aan de wedstrijd van woensdag tegen Real Madrid. Maar als we dan spelen zoals vandaag, krijgen we er wel een paar om onze oren", waarschuwt de Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties