Antheunis: "Sollied is een gezonde Noor"

Melissa Maes
| 18 reacties
Antheunis: "Sollied is een gezonde Noor"
Foto: © SC

Een 24-jarige jongedame heeft een zedenklacht ingediend tegen AA Gent-trainer Trond Sollied na een avondje doorzakken in discotheek La Rocca. De Noor kan echter op begrip rekenen. “Mensen onderschatten de immense stress die een trainer heeft.”

Het is een misvatting om te denken dat enkel voetballers stoom aflaten met een paar pinten. “Ook trainers zijn gewoon mensen. De immense stress die een trainer heeft wordt door de mensen onderschat”, zegt Jan Ceulemans in Het Nieuwsblad.

Ook Aimé Antheunis kent het relaxte gevoel na het benuttigen van alcohol. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik stoom afliet met een paar pinten. Op een bepaald moment dronk ik zelfs voor de match twee jenevertjes.”

“Ik vergelijk het met een pot op het vuur. Op een bepaald moment moet het deksel eraf. En Trond Sollied is natuurlijk een gezonde Noor”, besluit Antheunis.

Sportpsycholoog Johan Desmadryl werkte al met enkele trainers samen. “Het probleem is dat een trainer constant onder druk staat, omdat zijn werk nooit af is. Dat is het zwaarst om te dragen. Je kunt niet zeggen: vandaag ben ik even geen trainer.”

“Het is moeilijk tot rust komen en in zulke situaties grijp je vaak naar het eerste wat beschikbaar is en voetbal en alcohol liggen dicht bij elkaar. Na een overwinning wordt al eens een fles champagne opengemaakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties