Chelsea en Arsenal ontvangen Italiaanse topclubs

Tomas Taecke
| 22 reacties
Chelsea en Arsenal ontvangen Italiaanse topclubs
Foto: © SC

Vrijdagmiddag kwamen de achtste finales van de Champions League uit de trommel. Chelsea en Arsenal werden respectievelijk aan Napoli en Milan gekoppeld, terwijl titelverdediger Barcelona het opneemt tegen Leverkusen. Axel Witsel trekt met Benfica naar het Zenit St. Petersburg van Nicolas Lombaerts.

De Londense clubs Arsenal en Chelsea mogen zich opmaken voor een pittige achtste finale. Chelsea lootte Napoli, dat na een lange afwezigheid op het Europese toneel Manchester City en Villarreal achter zich liet in de groepsfase. Stadsbuur Arsenal trof mogelijk nog een zwaardere tegenstander: de Gunners nemen het op tegen AC Milan.

Europees kampioen Barcelona is op zich wel tevreden met Leverkusen. De Duitsers kwalificeerden zich samen met Chelsea in de poule van Racing Genk, maar moeten nu het onmogelijke zien te presteren in een tweeluik tegen 's werelds beste club op dit moment.

De andere Duitse club moet straks niet te heel ver reizen. Net als tegenstander Basel is Bayern München waarschijnlijk meer dan tevreden over het streekduel dat uit de bus kwam.

Het kwakkelende Inter, dat twee jaar geleden de 'Beker met de grote oren' de lucht instak, trekt straks naar Zuid-Frankrijk waar het Olympique Marseille ontmoet. Geen eenvoudige klus voor de Nerazurri, dat er in de eigen Serie A dit seizoen een boeltje van maakt.

Ook Lyon wist zich als tweede Franse club in extremis en op 'wonderbaarlijke' wijze nog te plaatsen voor de achtste finales. De club van Rémi Garde werd gekoppeld aan APOEL Nicosia, dat bij zijn eerste CL-deelname als groepswinnaar uit een poule met Zenit, Shakthar en Porto kwam.

De twee Russische overblijvers hinken op twee gedachten. Het dit seizoen 100-jarige CSKA Moskou heeft met Real Madrid een aantrekkelijke tegenstander vast, maar is allesbehalve favoriet om door te stoten naar de kwartfinales. Nicolas Lombaerts en Zenit mogen wel al dromen van die volgende ronde. De club uit St.-Petersburg ontmoet het Benfica van Axel Witsel.

 

Basel - Bayern München

CSKA Moskou - Real Madrid

Marseille - Internazionale

Leverkusen - Barcelona

Milan - Arsenal

Napoli - Chelsea

Lyon - APOEL

Zenit - Benfica

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties