Analyse Daum keert met blauw-zwart terug naar Duitsland

Tomas Taecke
| 19 reacties
Daum keert met blauw-zwart terug naar Duitsland
Foto: © SC

Daags na de kwalificatie kent Club Brugge zijn volgende Europese tegenstander. Christoph Daum trekt met blauw-zwart naar zijn vaderland, waar de Bruggelingen Hannover partij zullen geven.

Het lot koppelde Hannover vrijdagmiddag andermaal aan een Belgische club. Ditmaal mag Club Brugge het opnemen tegen '96, dat samen met Standard in groep B Kopenhagen en Poltava achter zich liet. Indien zowel Club als Standard zich voorbij hun opponent wurmen, wacht er een onderlinge confrontatie in de achtste finales van de Europa League.

Hannover is een doorwinterde Bundesligaclub die vorig seizoen alle verwachtingen oversteeg door vierde te worden in de competitie. Daardoor mocht het voor het eerst sinds 1993 aantreden in Europa. In de voorronde van de Europa League wipten de Duitsers het Spaanse Sevilla, waardoor ze bij Standard in de poule kwamen. In die groep toonde Standard zich op Sclessin de meerdere, nadat het in Hannover het spel onderging maar toch een puntendeling uit de brand sleepte.

De Noord-Duitse club, die enkele seizoenen terug getroffen werd door de zelfdoding van doelman en monument Robert Enke, kent dit seizoen wat minder meeval in de Bundesliga. '96 staat pas achtste en won slechts vijf van de zestien wedstrijden.

Gezien de recente prestaties van Standard, moet Club Brugge op papier zeker niet onderdoen voor de Duitse club. De kennis en ervaring van coach Christoph Daum kan blauw-zwart voorbij zijn Duitse opponent helpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties