Supporters vragen om het ontslag van voorzitter Wauters

Supporters vragen om het ontslag van voorzitter Wauters
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat Antwerp-voorzitter Eddy Wauters het niet lang meer gaat volhouden bij de oudste club van het land. Zo zijn ook de supporters het meer dan beu en zij vinden dat het tijd is om op te stappen.

Een groot deel van de supporters riepen de laatste jaren al meermaals om het ontslag van Eddy Wauters, maar sinds de komst van de groep van Gunther Hofmans werd die kreet alleen maar luider. Hoelang kan Wauters het nog volhouden?  De supportersfederatie kwam alvast met volgende brief naar buiten.

De supporters van de Royal Antwerp Football Club betreuren de wijze waarop de club vorige week in de schijnwerpers gekomen is.

Wij begrijpen niet dat de voorzitter van de vzw RAFC via een kortgeding tegen “zijn club” op vrijdag 16 december heeft verhinderd dat er een buitengewone algemene vergadering zou plaatsvinden en bovendien van de club een dwangsom van € 25.000,00 geëist heeft indien de vergadering toch zou doorgaan.

Wij zijn van oordeel dat de voorzitter van vzw RAFC op deze wijze schade toebrengt aan het imago van RAFC.

De laatste maanden zijn er zeer positieve evoluties bij rood-wit. De NV RAFC Management doet zeer aanzienlijke investeringen. Er waait een heel nieuwe wind door de club. Er is openheid. Drie supporters werden opgenomen in het directiecomité. Er wordt enorm hard gewerkt en veel geld betaald om alle schulden aan leveranciers te betalen.

Indien een meerderheid van geassocieerde leden van de vzw RAFC het initiatief neemt om een buitengewone algemene vergadering bij elkaar te roepen vinden wij het ongepast dat er via de pers met modder gegooid wordt. Als de leden van de vereniging vinden dat er een noodzaak bestaat om over het mandaat van één of meerdere bestuurders een vertrouwensstemming te houden dan zullen zij daar wel hun redenen voor hebben. Dat is geen gevecht dat in de pers dient uitgevochten worden.

Wij zijn van mening dat er wat inzet betreft voorzitter Eddy Wauters geen enkele verwijt kan gemaakt worden. Hij heeft zich decennia lang dagelijks ingezet om de club boven water te houden. Onder het beleid van Eddy Wauters werd er echter een grote schuldenberg opgebouwd die de activa van de club overtreft en zo het voortbestaan van onze club in gevaar heeft gebracht.

Wij zijn van mening dat, indien de NV RAFC Management deze zomer niet geïnvesteerd had in RAFC, de club nu niet meer zou bestaan hebben. Wij hebben vandaag slechts één vraag aan RAFC-voorzitter Eddy Wauters. Onze vraag is dat hij zelf zijn ontslag aanbiedt als voorzitter en bestuurslid van de vzw RAFC.

Indien hij niet zelf zijn ontslag aanbiedt roepen wij de geassocieerde leden op om tijdens de volgende buitengewone algemene vergadering voorzitter Wauters te ontslaan als voorzitter en bestuurslid van de vzw RAFC. Wij hopen echter dat de betrokkenen dit conflict in onderling overleg kunnen oplossen.

Wij willen als supporters tezamen met RAFC verder bouwen aan de toekomst van “onze club” en genieten van het voetbal dat Ionescu en Co op de groene mat brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties