Ajax excuseert zich voor incident

Melissa Maes
| 9 reacties
Ajax excuseert zich voor incident
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De bekerwedstrijd in de Amsterdam ArenA werd na 37 minuten gestaakt nadat een supporter AZ-keeper Esteban had aangevallen. Uit reactie schopte de doelman terug en kreeg volgens de reglementen een rode kaart. "We betreuren het incident."

“Dit is een vreselijk incident wat we als Ajax zeer betreuren. We bieden dan ook onze oprechte excuses aan. De supporter is inmiddels overgedragen aan de politie,” aldus financieel directeur van Ajax, Jeroen Slop, op de clubwebsite.

“Het is duidelijk dat het om een negentienjarige man gaat die naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van alcohol was. Hij heeft laten weten dat hij een hekel aan de keeper van AZ had en hem daarom aanviel.”

“Het is uiteraard ridicuul en we zoeken uit of het een bekende van ons is. Zo ja, dan kan hij nooit meer een seizoenskaart van Ajax krijgen. Maar of hij nu wel of geen bekende van ons is, doet er eigenlijk niet zoveel toe. We vinden dit heel erg en dat zal deze jongen merken ook.”

Het is nu aan de KNVB wat er met de wedstrijd gaat gebeuren. Daarvoor zijn drie opties: uitspelen, overspelen of de 1-0 stand als definitieve eindstand beschouwen. De KNVB gaat hier een beslissing over nemen als de rapporten van alle betrokkenen binnen zijn en door de aanklager betaald voetbal zijn beoordeeld.

De aanklager moet vaststellen of er sprake is van schuld, zodat het bestuur betaald voetbal vervolgens een beslissing kan nemen. KNVB-directeur Bert van Oostveen verwacht de rapporten voor kerst binnen te hebben. Het duel wordt sowieso niet meer in 2011 uitgespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties