Coach Ivoorkust genadeloos voor Man City

Tomas Taecke
| 35 reacties
Coach Ivoorkust genadeloos voor Man City
Foto: © SC

François Zahoui, bondscoach van Ivoorkust, gaat niet in op het verzoek van Manchester City om Kolo en Yaya Touré één dag later op te roepen voor de nationale selectie. De broers missen zo het belangrijke FA Cup-duel tegen rivaal Manchester United.

Manchester City moet zondag in de derde ronde van de FA Cup aan de bak zonder sterkhouders Kolo en Yaya Touré. Beide Citizens vervoegen zaterdag de selectie van Ivoorkust, zoals de FIFA het voorschrijft.

Volgens de reglementen van de FIFA kunnen spelers twee weken voor aanvang van een toernooi opgeroepen worden. De Afrika Cup start op 21 januari, waardoor de Touré's zaterdag beschikbaar moeten zijn voor hun vaderland.

"De club kent de reglementen", geeft bondscoach Zahoui aan. "Ik verwacht beide spelers voor de FIFA-deadline", is hij duidelijk.

Mancini maakte donderdagmorgen op een persconferentie duidelijk dat hij een verzoek had ingediend om beide heren één dag langer in Manchester te houden. Zahoui is onverbiddelijk en wil Kolo en Yaya Touré zaterdag in Parijs zien, waar de nationale ploeg van Ivoorkust samenkomt alvorens zich in Abu Dhabi twee weken voor te bereiden op de Afrika Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties