Nick Barmby zet punt achter rijk gevulde carrière

Tomas Taecke
| 0 reacties
Nick Barmby zet punt achter rijk gevulde carrière
Foto: © SC

De 37-jarige Nick Barmby hangt de schoenen per direct aan de haak. De speler van Hull City gaat verder als manager van de tweedeklasser.

Nick Barmby speelde ongeveer 600 wedstrijden in zijn 20 jaar lange carrière die begon bij Tottenham Hotspur. De Engelsman nam in november de rol van manager over van Nigel Pearson, die op zijn beurt vertrok naar Leicester City. Komend weekend neemt Barmby de fakkel voor goed over.

"Het voelt niet zo goed aan om te stoppen, omdat ik nog steeds gepassioneerd ben", zegt Barmby tegen de BBC. "Het is een moeilijke beslissing geweest, maar dit is het juiste moment om er mee op te houden", aldus de nieuwe Hull-manager.

Barmby speelde na vier jaar Tottenham voor Middlesbrough, Everton en Leeds. Na de eeuwwisseling speelde hij twee seizoenen voor Liverpool. Sinds 2004 was hij aan de slag bij Hull City, waar hij vanaf heden de technische eindverantwoordelijkheid krijgt.

"Ik hoop dat de fans het mij niet kwalijk zullen nemen wanneer het foutloopt", voegde Barmby eraan toe. "Ik wil geen gezangen naar mijn kop krijgen dat ik niet weet wat ik aan het doen ben".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties