Valencia komt niet verder dan gelijkspel

Thomas De Block

Valencia moet Real Madrid voorlopig laten gaan. De ploeg van Unai Emery geraakte niet voorbij Villarreal, het werd 2-2.

Na achttien minuten zag het er benard uit voor Valencia. Marco Ruben had in de veertiende minuut de score geopend en vier minuten later zorgde Rodriguez voor een 2-0 voorsprong voor Villarreal.

Maar Valencia reageerde na deze opdoffer. Nog voor rust zorgde Feghouli voor de aansluitingstreffer. Valencia ging op zoek naar meer en kon in de slotfase nog een punt mee naar huis nemen. De 30-jarige Aritz Aduriz zorgde in de 87ste minuut voor 2-2.

Door dit gelijkspel blijft Valencia derde in de stand, op negen punten van leider Real Madrid. Barcelona kan de kloof met Valencia vergroten tot zes punten als het vanavond kan winnen tegen stadsgenoot Espanyol.