Ajax verliest historische bekerwedstrijd van AZ

Tomas Taecke
| 14 reacties

Het veelbesproken duel tussen Ajax en AZ heeft een einde gemaakt aan het bekeravontuur van de Amsterdammers. Maarten Martens dirigeerde de bezoekers naar een 2-3 overwinning.

Na ellenlange onderhandelingen en veel commotie werd vanmiddag in de ArenA de uitgestelde bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ overgespeeld. Bij de eerste poging werd de partij bij een 1-0-voorsprong voor de Ajacieden gestaakt, nadat een supporter de bezoekende doelman Esteban op het veld had belaagd. Twintigduizend kinderen zagen Ajax op een bittere manier afscheid nemen van de bekercompetitie.

Ajax houdt een bijzonder wrang gevoel over aan de KNVB-bekerwedstrijd tegen AZ. De hoofdstedelingen gingen met 2-3 onderuit in een wedstrijd die omwille van de omstandigheden lang herinnerd zal worden. Maarten Martens maakte voor het eerst in maanden tijd de negentig minuten vol en bracht AZ in de eerste helft op gelijke hoogte.

De partij begon nochtans hoopgevend voor de thuisploeg. Na tien minuten tekende de wederoptredende Siem De Jong de 1-0 aan. Halfweg de eerste helft maakte onze landgenoot Maarten Martens gelijk. Benschop bracht AZ op het halfuur zelfs op voorsprong, maar nog voor de rust bracht opnieuw Siem De Jong de bordjes in evenwicht.

Na de pauze besliste Elm van op de stip de wedstrijd. Ajax slaagde er niet meer in terug te komen en vooral doelman Esteban en AZ-coach Gertjan Verbeek vierden de overwinning als nooit tevoren. Zondag krijgt Ajax een herkansing. Om 14.30u staat het competitieduel tussen beide teams in Alkmaar gepland.