Interview Sengier: "Soms denk ik terug aan België"

Dirk Pieters
| 1 reacties
Sengier: "Soms denk ik terug aan België"
Foto: © SC

Bjorn Sengier doet het niet onaardig in de Nederlandse competitie. De doelman moest nog geen seconde missen dit seizoen en zijn club Helmond Sport staat op een twaalfde plaats in het klassement.

Onze redactie zocht de ex-doelman van onder andere Willem II en Lommel United op.

Hoe verloopt je seizoen tot nu toe? Tevreden met je overstap opnieuw naar de Nederlandse competitie?

"Het was wel opnieuw wennen aan een ander soort voetbal. Voetbal is hier veel opener en dat merk je ook aan de resultaten van iedere club. Je ziet weinig doelpuntloze gelijke spelen. Je merkt dat hun opleiding vaak nadruk legt op aanvallen. Soms heb ik het er wel moeilijk mee als doelman, maar de neutrale toeschouwer vind het geweldig natuurlijk. Dat zie je ook aan supporteraantallen bij thuisclubs.

Nog een voordeel is dat de wedstrijden op vrijdagavond worden gespeeld. Als speler heb je vaker tijd in het weekend. Persoonlijk draait het goed en mag ik zeker niet klagen."

Je speelde al voor heel wat clubs in Nederland en België, maar waar ligt je voorkeur?

Als doelman zelf zou ik toch meer voor de Belgische competitie kiezen. Heb er schitterende jaren gehad en daar denk ik nog vaak aan terug. Maar Nederland heeft me op andere punten toch ook een betere doelman gemaakt. Zowel mentaal als in het sportieve kan ik hier alleen maar groeien."

Je ligt nog onder contract bij Helmond Sport, maar hoe zie je uw toekomst?

"Ik ben een betere doelman geworden, maar zit nog steeds niet aan mijn plafond. Ik zit boordevol ambitie en werk keihard aan mindere punten. Maar natuurlijk speelt familiale aspect ook mee. Dus ik sta niet weigerachtig tegenover een terugkeer naar België. Ondanks het feit dat ik het bij Helmond naar me zin. Het is een enorm leuke en fijne club. Maar af en toe spelen de afstanden een rol. Dus wil ik eens goed gaan nadenken over mijn toekomst. We zullen wel zien wat er op me afkomt."

Bedankt en nog veel succes

"Graag gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties