Reactie Pandza: "Nu ben ik gelukkig als ik het klassement bekijk"

Pandza: "Nu ben ik gelukkig als ik het klassement bekijk"
Foto: © SC

KV Mechelen won tegen Racing Genk met dank aan de Bosnische tank. Boris Pandza kopte in de slotfase een hoekschop van Gorius tegen de netten en bezorgde daarmee zijn ploeg negen op negen in 2012.

Johan Walckiers in Mechelen

Pandza liet lang op zich wachten, want moest eerst nog vieren met zijn ploegmaats na een wedstrijd die alle kanten op kon in de tweede helft. "Het was een crazy game", lachte Pandza. "Beide ploegen konden winnen, maar uiteindelijk verdienden wij het wel. Nochtans had het anders kunnen uitdraaien als die bal op de paal (van De Bruyne, nvdr.) binnen gaat. Maar wij hadden ook nog voldoende kansen. We kwamen ook al heel ongelukkig op achterstand, want Buffel raakt die bal even aan, maar was het de bedoeling?"

KV Mechelen klimt in sneltempo naar boven. "Toen ik in de eerste competitiehelft het klassement bekeek, was ik ongelukkig, nu ben ik gelukkig", aldus Pandza. "We hebben drie overwinningen tegen drie goede teams. Dat betekent toch iets. Wat het verschil tussen nu en voor nieuwjaar is? Het vertrouwen zit terug in de groep na de winterstage."

Pandza pakte bij zijn viering ook een gele kaart die een schorsing oplevert voor de volgende match. "Het moest toch één keer gebeuren. Om eerlijk te zijn dacht ik er niet aan. Net voor die corner keek ik naar de tijd en wist dat het bijna gedaan was. Als je dan scoort, denk je nergens meer aan. Het publiek moet genoten hebben van deze wedstrijd, want het ging goed op en neer. Ik heb echter nooit geloofd dat we deze match gingen verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties