Proto: "Fier dat ik voor Beerschot speelde"

Proto: "Fier dat ik voor Beerschot speelde"
Foto: © SC

Silvio Proto heeft een verleden bij Beerschot. De doelman werd er uitgeleend door Anderlecht en heeft er mooie herinneringen aan overgehouden.

"Ik ben trots dat ik er gespeeld heb", zegt hij in GvA. "Dankzij Beerschot ben ik nu eerste keeper van Anderlecht. In 2008 zat ik in Brussel op de bank, maar op het Kiel kreeg ik weer zelfvertrouwen.

Proto wordt er ook niet uitgefloten, zoals in de meeste stadions. "Er zijn er nog. Maar het klopt, de supporters van Beerschot hebben de échte Proto ontdekt en gezien dat ik geen slecht persoon was. Op het veld maak ik een hautaine indruk, dat weet ik. Op zich geen probleem, een keeper moet een zeker postuur uitstralen. Maar soms reageer ik op een manier zoals het niet zou mogen. Te instinctief, te emotioneel."

"Ik word vaak neergezet als een slechte jongen, terwijl ik dat niet ben. Mensen zeggen me vaak: Ik had blijkbaar een verkeerd beeld van jou. Ik wil af van dat slechte imago en heb er al met enkele mensen over gesproken. Na de match op Zulte Waregem sprak iedereen over mijn gedrag en niemand over mijn cruciale assist op De Sutter. Ik besef dat ik daarin moet veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties